Mijn naam is Renate Corstjens, geboren in Thorn 1970

in 1991 heb ik de opleiding tot pedicure afgerond en later in 2014 de opleiding tot medisch pedicure.

Ik ben in Thorn gestart bij mijn ouders thuis op een zolderkamer, en later ambulant. inmiddels woon ik in Ospel en heb een praktijk aan huis en ben ik werkzaam als pedicure bij Proteion Sterrebosch in Thorn. Vooral deze afwisseling in mijn werk vindt ik erg leuk.

Als medisch pedicure heb ik mij gespecialiseerd in de behandeling van de diabetische voet, reumatische voet en overige risicovoet.

Persoonlijke aandacht, hygiene en kwaliteit vindt ik erg belangrijk.

Ik blijf mij specialiseren door het volgen van cursussen, omdat ik mij heb laten registreren bij provoet (branche organisatie) en procert (kwaliteitsregister medisch pedicure) ben ik als medisch pedicure verplicht op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom de risicovoeten.

 


Samenwerking met podotherapeuten

Op dit moment werk ik samen met diverse podotherapeuten in mijn regio:

Inka Podotherapie (Nederweert)
Hermans Podotherapie (Nederweert) https://podotherapiehermanns.nl 
Penders Voetzorg (Heythuysen)
Footvision (Maasbracht) 

Vergoedingen door zorgverzekeraars

via de hier vermelde link kunt u heel gemakkelijk nakijken of en op welke vergoedingen u recht heeft als het gaat om de voetverzorging

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.